Život u strahu Srpkinje iz Đakovice

Reportaže

Od 9. juna kada se vratila u svoj stan u rodnoj Đakovici, Dragica Gašić iako, kako kaže, nikada nikome nije ništa nažao učinila, svakodnevno je izložena pretnjama, napadima i maltretiranju. Jednom rečju, ovde kao da se trude ko će više da zagorča život ovoj ženi, čiji je jedini greh to što je Srpkinja i što želi da živi u svom rodnom gradu.

– Prvo su me kamenovali kada su mi polomili roletne na prozoru, tada sam pozvala policiju, koja je ubrzo po dolasku i otišla. Najveći strah osetila sam kada su mi na vratima zalepili sliku žene sa nožem na vratu, čula sam da su pred vratima, izašla sam i upitala ih šta to rade, a oni mi odgovorili da dobro pogledam sliku. Tada sam takođe pozvala policiju, ali mi oni ne mogu mnogo pomoći, jer komšije prate situaciju. Kada policija ode, kreće uznemiravanje – rekla je Dragica Gašić.

Nadležni iz opštine Đakovica oduzeli su čak i blindirana vrata, koja je Dragici, kako bi koliko-toliko zaštitila svoj stan, donirao Privremeni organ Skupštine opštine Đakovica sa izmeštenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Dragica za RTV Gračanica ističe da su vrata odneli dok je ona bila u opštini kako bi podnela zahtev za montažu, i da joj, po svemu sudeći, i na ovaj način poručuju da ovde nije poželjna.

– Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je obećao da će mi pomoći u svemu i poručio mi je da je jako srećan što sam probila led i vratila se u Đakovicu – istakla je Dragica Gašić.

Ovoj odlučnoj i hrabroj ženi bila bi, kako kaže, najveća želja da njenim stopama pođu i drugi raseljeni Srbi iz Đakovice. Nada se da će se to uskoro i dogoditi.

izvor: rtg.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *