SAJAM POLJOPRIVREDE SUSRET POLJOPRIVREDNIKA I IZLAGAČA

Gradske vesti

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas u Sremskoj Mitrovici poljoprivredni sajam „Agro Sirm“, koji okuplja privredne subjekte iz oblasti poljoprivrede, finansijskog sektora, mehanizacije, prehrambene industrije, stočne hrane, turizma i ruralnog razvoja.

Na dvodnevnom sajmu, koji se održava na sremskomitrovačkom hipodromu, na oko 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavljaju se vodeći svetski i domaći agro brendovi i njihovi noviteti.

Od ove godine uvedene su novine u organizaciji te manifestacije, te su u program uvršteni konferencijski sadržaji, edukativne sesije, okrugli stolovi i predavanja, a cilj je unapređenje poslovanja u agraru i što veći broj registrovanih gazdinstava.

Nedimović se, nakon obilaska štandova, u obraćanju prisutnima osvrnuo na ono što su samo neki od potencijala u agraru kada je u pitanju izvoz, a što posetioci imaju prilike da vide i na ovoj manifestaciji.

Proizvodi koje možemo da isporučimo bez carine su ovčije i kozje mleko i voćne rakije, što nam pruža nove prilike. Naš izvoz prema Rusiji do sada je bio oko 365 miliona dolara, uvoz 114 miliona, što govori o tome da smo ostvarili profit, rekao je on.

Izlagači na ovoj sajamskoj manifestaciji izrazili su veliko zadovoljstvo jer su konačno posle godinu i po dana imali priliku da predstave svoje proizvode.

Više od stotinu izlagača će i sutra biti na istom mestu, kada se očekuje još veći broj posetilaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *