MODERNA ČISTILICA STIGLA U SREMSKU MITROVICU

Gradske vesti

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Sremskoj Mitrovici ugovor o dodeli moderne čistilice, koje će olakšati posao javno-komunalnom preduzeću u čišćenju i dezinfekciji javnih površina.

Vujović je ugovor o dodeli nove opreme potpisala sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović.

-Sremska Mitrovica dobila je jednu novu čistilicu koja radi po najsavremenijim standardima, ne emituje buku, a budući da je pokreće elektropogon ne zagađuje okolinu i potpuno je ekološka. Ne samo što čisti javne površine, nego ih i dezinfikuje, a jednom urađena dezinfekcija traje četiri meseca. Značajno je i što će čistilica moći da se koristi i za manje površine poput dečijih igrališta – rekla je Vujović.

Ministarka je rekla da joj je drago što čistilice idu tamo gde su najpotrebnije, navodeći da je to ujedno jedan od primera podizanja svesti o značaju životne sredine.

Prema njenim rečima, u Sremskoj Mitrovici ministarstvo realizuje i druge značajne projekte.

Vujović je istakla da su Srbiji potrebni moderni regionalni reciklažni centri, a izgradnja takvog centra planirana je i u Sremskoj Mitrovici.

Ministarka je pozvala lokalno rukovodstvo da prati konkurse ministarstva, da priprema i kandiduje projekte kako bi se zajedničkim snagama podizali ekološki standardi i unapredio kvalitet života građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *