MIROVIĆ: ZA NABAVKU NOVE OPREME PRIVREDNICIMA 263,3 MILIONA DINARA

Ekonomija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava predstavnicima 49 privrednih društava sa teritorije AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 263,3 miliona dinara.

– Zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i privrednih društava investiraćemo ukupno 700 miliona dinara u nabavku nove opreme. U protekle dve godine, koje su bile izazovne i teške, upravo su privredna društva i preduzetnici pokazali veliku odgovornost i snagu, te smo stoga i opredelili znatna bespovratna sredstva za ovaj vid podrške – izjavio je Mirović, zahvalivši Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Razvojoj agenciji Vojvodine na uspešnoj realizaciji konkursa.

Predsednik je naveo da su upravo privredna društva u proteklih pet godina znatno doprinela uvećanju budžeta AP Vojvodine i to za gotovo 50 odsto, sa nešto manje od 60 milijardi dinara, koliko je iznosio 2016, na 89 milijardi dinara, koliko iznosi projektovani budžet za narednu godinu.

– Taj novac je stvorila privreda. U proteklih pet godina broj nezaposlenih je sa 166.000 smanjen na 106.000 i to je rezultat sve razvijenije privredne aktivnosti u Vojvodini – istakao je Mirović.

On je dodao da je iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine od 2017. godine, od kada ga je osnovala Pokrajinska vlada, do 2019. investirano više od 1,1 milijarde dinara preko Razvojne agencije Vojvodine za otvaranje novih radnih mesta i nabavku nove opreme za mala i srednja preduzeća i zadruge.

– Ukupna ulaganja kompanija koje su dobijale sredstva po svim ovim osnovama iznose 3,8 milijardi dinara. Samo na taj način obezbedili smo 1.774 nova radna mesta i na osnovu toga vidimo da zajednički, udruženim sredstvima, ostvarujemo veoma dobre rezultate – izjavio je Mirović, ocenivši da sve to pokazuje opravdanost osnivanja Razvojne agencije Vojvodine.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *