MEĐU TALENTIMA I MITROVAČKI ĐACI

Obrazovanje

U Pokrajinskoj vladi uručene su diplome i nagrade najuspešnijim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije AP Vojvodine „Talenti 2021“ za vrhunske rezultate postignute tokom protekle školske godine na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Troje darovitih učenika dobilo je specijalne nagrade s novčanim iznosima, dok je njih 70 dobilo diplome s pojedinačnim novčanim nagradama. Diplome i novčane nagrade dobilo je i njihovih 60 mentora, a dodeljene su i pohvale za 144 učenika.

– Vi ste slika naše budućnosti. Srećni smo što imamo darovite učenike koji tokom školovanja ostvaruju izuzetne rezultate jer će upravo oni jednog dana, svojim znanjem, radom, odgovornošću i stvaralaštvom, voditi ovu zemlju i graditi naše društvo u budućnosti – rekao je predsednik Mirović.

On je naveo da je dužnost i obaveza Pokrajinske vlade i celog društva da podstiču trud i znanje najuspešnijih i najboljih.

– Na ovaj način želimo da motivišemo đake da nastave vredno da uče, da podstaknemo njihovo stvaralaštvo kako bi i kasnije, na fakultetima, postizali vrhunske rezultate – izjavio je Mirović, istakavši da je plan da u narednoj godini za ovu namenu bude izdvojeno znatno više sredstava.

Pokrajinske nagrade „TalentI 2021“ poneli su i učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ Leon Žarko i Marija Jovanović, kao i njihova profesorka klavira Margarita Vujović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *