PREDSTAVLJEN PROJEKAT „VODA PRE SVEGA“

Obrazovanje

Đacima sremskomitrovačkih osnovnih i srednjih škola u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ predstavljen je projekat „Voda pre svega“. U okviru ovog projekta, koji zajedno realizuju Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica, Dečiji edukativni centar „Sirmijum“i Radio televizija Vojvodine, urađen je film i štampane su brošure sa ciljem da se istakne značaj resursa čiste vode na planeti, značaj vode za zdravlje ljudi, privredni razvoj i civilizaciju uopšte.

Kako je voda osnovna materija koju unosimo u organizam, veoma je važan način na koji čuvamo vodu, jer ekološke promena, izazvane industrijalizacijom i globalnih zagrevanjem, predstavljaju veliku opasnost za očuvanje vode i našeg zdravlja i zato je neophodno svakodnevno misliti o unosu vode, njenom kvalitetu i sprečavanju zagađenja životne sredine.

Na sva ova pitanja, vezana za biološki i ekonomski značaj vode, ekipi Radio Televizije Vojvodina, odgovore su dali članovi Asocijacije tokom snimanja emisije u prostorijama OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”. TV emisija može da se gleda i na jutjub kanalu te medijske kuće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *