KRISTINA UZELAC I OVE GODINE PRVA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA

Gradske vesti

Osamnaestogodišnja Mitrovčanka Kristina Uzelac, pobednica je tradicionalnog plivanja za Časni krst u Sremskoj Mitrovici. Kristina je i prošle godine prva doplivala do Časnog krsta, sama je donela odluku da se takmiči, a  pobedi se nije nadala. 

Tradicionalno plivanje za Časni krst održano je kod Hrama Svetog prvomučenika I arhiđakona Stefana u Sremskoj Mitrovici. Bogojavljenskom plivanju prethodila je Sveta arhierejska liturgija, a učeće je uzelo 100 plivača i 5 plivačica. 

Sa ciljem očuvanja običaja, vere i tradicije, Bogojavljensko plivanje za Časni kst u gradu na Savi održava se već 23. godine. 

Svake godine za učesnike i pobednike organizovane su nagrade. Ove godine pobednica je dobila zlatnik, poklon Mesne industrije Nedeljković kao i i prelazni krst, dok su za sve ostale takmičare obezbeđene simbolične nagrade, u vidu  majice i drvenog krsta, poklon ronilačkog kluba Žuta foka. 

Organizatori su Hram Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, Svebor družina „Sveti Dimitrije” iz Sremske Mitrovice i Grad Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *