FORMIRANA IZBORNA KOMISIJA GRADA SREMSKA MITROVICA

Gradske vesti

Zbog stupanje na snagu Zakona o lokalnim izborima sazvana je hitna sednica Skupštine Grada Sremska Mitrovica na kojoj je obrazovana nova gradska Izborna komisija. 

Zakonom o lokalnim izborima propisano je da su  skupštine gradova i opština u obavezi da u roku od 7 dana obrazuju lokalne izborne komisije koje će imati nove nadležnosti. 

Članovi novoizabrane Izborne komisije su predstavnici odborničkih grupa koje su zastupljene u Skupštine Grada, a srazmerno snazi odborničkih grupa Skupštine Grada Sremska Mitrovica. 

S obzirom na to da u Gradu Sremska Mitrovica na dan stupanja na snagu Zakona ima 68.911 birača upisanih u Jedinstveni birački spisak, Izbornu komisiju grada Sremska Mitrovica, u skladu sa članom 18. stav 1. Zakona, čine predsednik, osam članova, zamenik predsednika i osam zamenika članova.

U skladu sa navedenim, Odbornička grupa ALEКSANDAR VUČIĆ-ZA NAŠU DECU  je u Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica predložila Vladimira Sanadera, Danicu Nedić, Veru Nikolić, Berežni Zorana, Jelenu Đonlić, Maju Кovačević, Vladimira Radosavljevića, Miloša Кovača; 

Odbornička grupa „Grad za sve nas“ je u Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica predložila Aleksandru Popović, Stefana Tešanovića, Adrijanu Miščević, Vesnu Drinić, Milana Nedeljkovića i Novaka Samardžića.

Odbornička grupa IVICA DAČIĆ- „Socijalistička partija Srbije(SPS)“ je u Izbornu komisiju Grada Sremska Mitrovica predložila Snežanu Babij, Rajka Sekulića, Miloša Brocića i Đorđa Gršića. 

Predsednik Skupštine Grada je za sekretara Izborne komisije Grada Sremska Mitrovica predložio Miloša Miškovića, dipl. pravnika iz Sremske Mitrovice, sekretara Skupštine grada Sremska Mitrovica, a za zamenika sekretara Natašu Labaš, dipl. pravnika iz Sremske Mitrovice, zaposlenu u Gradskoj upravi za urbanizam, prostorno planiranje i igradnju objekata. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *