TRIBINA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BEZBEDNOSTI NA INTERNETU

Gradske vesti

Veliki je broj opasnosti koje vrebaju u digitalnom svetu. Ono što je  najvažnije je svakako edukacija i podizanje nivoa svesti kako kod dece, tako i u čitavom društvu, školama, ali i kod roditelja, rekao je u Sremskoj Mitrovici Igor Jurić, predstavnik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, na tribini održanoj povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu. Sremska Mitrovica jedan je od gradova koji je prepoznao koliko je važan ovaj problem, jer su statistički podaci zabrinjavajući. 

Jurić je dodao i to da je pandemija usporila prepoznavanje ovih problema i dalje podizanje svesti odraslih, i naglasio da smo svi na istom zadatku.

Ovog puta edukacija je bila usmerena ka roditeljima i stručnim saradnicima u školama, a podršku je pružila Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.

Međunarodni dan bezbednog interneta obeležen je  u preko 130 zemalja širom sveta, sa porukom „Kreiraj, poveži, podeli poštovanja: Bolji internet počinje sa tobom“. Tribina je moglo da se prati i onlajn, putem Fejsbuka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *