MITROVAČKOJ PUBLICI PREDSTAVLJENE PESME IZ ZBIRKE „NESAN“ ŽELJKE AVRIĆ

Gradske vesti

Najnovija zbirka poezije „Nesan“ Željke Avrić promovisana je u Galeriji „Lazar Vozarević“.  

Zbirka „Nesan“ je 2020. godine još u rukopisu ponela nagradu prerano preminule pesnikinje Gordana Todorović.

– Takođe ceo ciklus iz te zbirke pod nazivom „Bdenja” nagrađen je nagradom Stojan Stepanović, a dve ljubavne pesme su bile zaista dobro ocenjene. Pesma „Kad žena bdi” pobedila je na Konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu u Ivanjici gde je selektor bio književnik Dragan Jovanović Danilov, a pesma „Ljubavna posle ljubavi” bila je u najužem krugu za Lenkin prsten. Ovo je nešto što je lično moje, a delim sa vama, sa onima koji vole lepu reč, koji vole umetnost, u toj razmeni lepote, energije i utisaka ne sme i ne može da bude treme – izjavila je Željka Avrić.

Promociju je organizovala Ustanova za negovanje kulture „Srem“. Pored autorke stihove su govorili i  Aleksandar Krstajić, Milka Poznanović i Zorica Miščević. U programu je učestvovao i hor Arodisi kao i muzički trio Light zone.

Željka Avrić piše poeziju, književne prikaze, eseje i besede. Pesme su joj prevođene na mađarski, bugarski i ruski jezik. Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske.

„Portret“, „Zvezdarnica“, „Marginalije“, „Vremenik“, „Jesam“, „Žeđam“, „Nesan“, „Sonetne brojanice“ i „Pesma joj je drugo ime“, nazivi su objavljenih zbirki poezije. U pripremi su i nove pesme, a publika je bila u prilici da čuje i stihove do sada neobjavljene pesme.   

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *