OBUKA ZA PEDIKIR/MANIKIR LICA IZ OSETLJIVIH GRUPA

Gradske vesti

U cilju povećanja profesionalnih kapaciteta i lakšeg zapošljavanja lica iz osetljivih grupa, u Gradu Sremska Mitrovica je u toku projekat pod nazivom „Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije Kovid-19“, koji sprovodi Resurs centar za održivi razvoj.

U toku 2022. godine, deset nezaposlenih lica iz Sremske Mitrovice prolazi obuku za pedikir/manikir i šminkere. Polaznicima obuke je obezbeđen prevoz i obrok za dane obuke.

Nakon edukacije, pored stečenih stručnih kompetencija za neki od navedenih zanimanja, kandidatima koji su uspešno završili obuku biće obezbeđeni i start-up paketi sa opremom i materijalima neophodnim za započinjanje sopstvenog biznisa.

Projekat se sprovodi u saradnji sa različitim lokalnim akterima, tako da se obuka realizuje u lokalnom kozmetičkom salonima, dok je proces selekcije korisnika projekta uradila Kancelarije za mlade na osnovu iskazanih potreba. Podršku svim aktivnostima pruža projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe, koji sprovodi GIZ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.