ŠEST MILIONA ZA 200 NAJUSPEŠNIJIH UČENIKA I STUDENATA IZ IZBEGLIH I RASELJENIH PORODICA

Obrazovanje

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić zajedno sa direktorom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duškom Ćutilom uručio je ugovore o jednokratnoj novčanoj pomoći za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od šest miliona dinara uručena su za 100 srednjoškolaca i 100 studenta, a sekretar Sofić istakao je da će Pokrajinska vlada, uz operativan i posvećen rad Fonda, nastaviti da pokazuje brigu za izbegla i raseljena lica na teritoriji AP Vojvodine.

– Simbolična jednokratna mera podrške, kojom ovoga puta nagrađujemo najuspešnije studente i srednjoškolce sa po 30.000 dinara, jeste signal da država Srbija i AP Vojvodina vode računa o vrednim i uspešnim mladim ljudima, koji predstavljaju budućnost ove zemlje – poručio je Sofić ističući da će Pokrajinska vlada u narednom periodu još snažnije podržavati sve aktivnosti Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Direktor Fonda Duško Ćutilo naglasio je da je zahvaljujući ovoj meri, koja je aktuelna već nekoliko godina, preko 900 srednjoškolaca i 400 studenata dobilo ovu vrstu jednokratne pomoći, za šta je usmereno ukupno 48 miliona dinara.

– Reč je o zaista odličnim srednjoškolcima i studentima sa izuzetnim prosekom, i mi verujemo da će im ova mera i u narednom periodu dati podstreka da nastave sa ostvarivanjem sjajnih rezultata – rekao je Ćutilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.