OBUKA ZA MANIKIRKE, ŠMINKERKE I PEDIKIRKE

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici uspešno se sprovodi projekat pod nazivom „Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije kovid-19“. Cilj ovog projekta je povećanje profesionalnih kapaciteta i lakšeg zapošljavanja lica iz osetljivih grupa. Za realizaciju je zadužen Resurs centar za održivi razvoj.

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica je jedna od pet kancelarija u Srbiji koja je dobila mogućnost da bude deo projekta i da pomogne nezaposlenim devojkama, ženama kako bi lakše došle do posla. U toku je obuka koja će trajati do kraja aprila, kada će biti podela sertifikata i start-ap paketa u vrednosti od 250 evra.

U obuci učestvuje 10 devojaka od 20 do 40 godina koje su se prijavile preko Kancelarije za mlade, pošto je stavljen akcenat na osetljive grupe tu su i žene koje imaju decu.

Nakon edukacije, pored stečenih stručnih kompetencija za neka od navedenih zanimanja, kandidatima koji su uspešno završili obuku biće obezbeđeni i start-up paketi sa opremom i materijalima neophodnim za započinjanje sopstvenog biznisa.

Podršku svim aktivnostima pruža projekat Nemačke razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“, koji sprovodi GIZ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.