OBUKA ZA MANIKIRKE, ŠMINKERKE I PEDIKIRKE

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici uspešno se sprovodi projekat pod nazivom „Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije kovid-19“. Cilj ovog projekta je povećanje profesionalnih kapaciteta i lakšeg zapošljavanja lica iz osetljivih grupa. Za realizaciju je zadužen Resurs centar za održivi razvoj.

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica je jedna od pet kancelarija u Srbiji koja je dobila mogućnost da bude deo projekta i da pomogne nezaposlenim devojkama, ženama kako bi lakše došle do posla. U toku je obuka koja će trajati do kraja aprila, kada će biti podela sertifikata i start-ap paketa u vrednosti od 250 evra.

U obuci učestvuje 10 devojaka od 20 do 40 godina koje su se prijavile preko Kancelarije za mlade, pošto je stavljen akcenat na osetljive grupe tu su i žene koje imaju decu.

Nakon edukacije, pored stečenih stručnih kompetencija za neka od navedenih zanimanja, kandidatima koji su uspešno završili obuku biće obezbeđeni i start-up paketi sa opremom i materijalima neophodnim za započinjanje sopstvenog biznisa.

Podršku svim aktivnostima pruža projekat Nemačke razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“, koji sprovodi GIZ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *