SNP DOMAĆIN 32. FESTIVALA NOVE RUSINSKE PESME „RUŽIN VRT“

Zabava

Trideset drugi festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“, održaće se 8. maja sa početkom u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu (SNP). Radio – televizija Vojvodine je organizator festivala „Ružin vrt“ koji više od tri decenije neguje tradiciju i kulturu Rusina. Ove godine na festivalu predstaviće se 15 novih komopozicija u pratnji dva orkestra RTV: Veliki narodni orkestar i Veliki tamburaški orkestar. U revijalnom delu festivalske večeri, nastupiće i Mihajlo Budinski.

– SNP će prvi put na velikoj sceni ugostiti mnogobrojne afirmisane kompozitore, tekstopisce i izvođače u okviru 32. festivala „Ružin vrt“. Festival je brend RTV koji tradicionalno svake godine prenosi novu melodiju rusinske pesme, ali i čuva tradiciju i kulturu već treću deceniju – istakla je urednica festivala Zlatica Njaradi, dodajući da je rusinski jezik jedan od pet jezika na kojima je 1949. počelo emitovanje programa Radio-televizije Vojvodine.

Žiri 32.festivalanove rusinske pesme „Ružin vrt“ izabraće tri najbolje kompozicije i po jednog laureata u kategorijama tekst, aranžman i interpretacija. Kao i svake godine publika će izabrati svog favorita. Festival će se uživo prenostiti na Trećem programu Radija na 97, 100 i 107,1 megaherca, Drugom programu Radio – televizije Vojvodine, kao i putem interneta na sajtu rtv.rs u odeljku Program uživo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *