NOVA OPREMA ZA MITROVAČKU BOLNICU

Gradske vesti

Za potrebe Odseka za kliničku patologiju, Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, nabavljeni su novi aparati i oprema. Reč je o tkivnom procesoru, kriotomu, aparatu za kalupljenje,  dva rotaciona mikrotoma i fiokama sa slajdovima i kasetama.

Novi aparati doprineće napretku u radu, u smislu brže i jasnije histopatološke analize dopremljenog materijala, na osnovu koje lekar određuje terapiju, koju pacijent treba da primi i zato je važno da ona bude pravilno i precizno utvrđena.

Kako je rekao v.d.direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr Dragan Malobabić, Služba za patologiju jedna je od opterećenijih službi mitrovačke bolnice i obim posla u odnosu na broj zaposlenih je veoma velik, pa će ovi aparati znatno unaprediti rad ovog Odseka. 

On je dodao i to da je na Odseku za kliničku patologiju oprema poslednji put obnavljana pre više od 20 godina i da će novi aparati znatno poboljšati i osavremeniti rad Službe. 

Zajedno sa ovom opremom , bolnica je dobila i nov porođajni sto, a sredstva za nabavku obezbedila je Vlada AP Vojvodine, po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Ukupna vrednost novih medicinskih aparata i opreme je nešto preko 18 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *