TATJANI MEĐEDOVIĆ NAGRADA DIMITRIJE FRUŠIĆ

Gradske vesti

Tatjana Međedović, novinarka Gradske M televizije iz Sremske Mitrovice dobitnica je nagrade Dimitrije Frušić, koju Društvo novinara Vojvodine dodeljuje za seriju napisa-emisija ili uređivački rad.

Međedović je zasluženo dobila nagradu za serijal tv emisija Dobrodošli u Sremsku Mitrovicu, koje su za cilj imale da prikažu turističku ponudu carskog Sirmijuma i afirmiše potencijale koje ovaj grad ima u pogledu turizma.


Nagrađena novinarka Gradske M televizije zahvalila se ekipi koja je zajedno sa njom uspela da proizvede kvalitetan tv serijal, pre svega kamermanu Slobodanu Martinoviću i glavnoj i odgovornoj urednici Biljani Selaković, koja joj je velika podrška.

-Serijal emisija pod nazivom Dobrodošli u Sremsku Mitrovicu sufinansiran je sredstvima Grada Sremska Mitrovica, a veliko hvala i svim sagovornicima zahvaljujući kojima su emisije gledane i kvalitetno producirane, o čemu svedoči i ova nagrada. Veoma sam ponosna što su kolege iz Društva novinara Vojvodine prepoznali moj rad i trud i dodelili mi ovo značajno priznanje Dimitrije Frušić, koje nosi naziv po novinaru i lekaru koji je rođen u mom Sremu, sremskom selu Divoš. Hvala i mojim kolegama iz Gradske M televizije, jer da nije bilo njihove pomoći i podrške, ne bi bilo ni ove nagrade – izjavila je Tatjana Međedović i dodala da nagradu posvećuje svim mlađim kolegama, posebno iz manjih lokalnih medija, kao što je i televizija u kojoj radi.

-Moja poruka svim divnim mladim kolegama je da nikada ne odustaju od svojih ideja i snova, jer se svaki trud na kraju isplati – zaključila je ovogodišnja dobitnica nagrade Dimitrije Frušić.


Na prigodnoj svečanosti koja je organizovana u prostorijama Medija centra u Novom Sadu, uručene su i godišnje nagrade za najzapaženija ostvarenja u 2021, kao i za ostvareno životno delo i doprinos primeni fotografije u medijima. Prema odlukama stručnog Žirija, kojim je, uz članove Miloša Lazića i Petra Njaradija, predsedavao Borivoj Mirosavljević, dobitnik Spomenice Dušan Šijački za primenu fotografije u medijima je Milan Živković. Bojana Golubović Nikolić dobitnica je nagrade Jaša Tomić, za najzapaženija ostvarenja u celokupnom jednogodišnjem stvaralaštvu, dok je nagradu za agrarno novinarstvo dr Petar Drezgić za agrarno novinarstvo dobila Jelena Crnogorac, urednica poljoprivredne emisije Zlatna ravnica TV Kikinda.
Plaketa i povelja Orfelin, namenjena organizacijama i ustanovama, kao i pojedincima za izuzetne zasluge, pomoć i podršku delatnostima DNV ove godine nije dodeljena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *