DAN PORODICE OBELEŽEN NA HIPODROMU

Gradske vesti

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice, koji se obeležava od 1994. godine, sa ciljem da se istakne značaj porodice u društvu, kao i afirmacija porodice i porodičnih vrednosti. 

Tim povodom Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, po drugi put je organizovala  druženje na gradskom hipodromu za decu i roditelje, gde su roditelji proveli kvalitetno vreme sa svojom decom  tokom nedeljnog prepodneva.

Upriličena je likovna radionica, a deca su imala prilike da učestvuju i u edukativnoj radionici  „Mali  kućni eksperimenti“. 

Takođe nisu  izostale ni stare dobre igre u kojima su se oprobali i roditelji, evocirajući uspomene na detinjstvo. 

Pored niza aktivnosti, roditelji i deca su se družili na sporstkom poligonu. Ovoj manifestaciji  se pridružio i Konjički klub „Srem“ koji je održao pokazni trening, a klinci i klinceze su zajedno sa svojim roditeljima imali priliku da se provozaju fijakerom. 

Osnaživanje porodice, sa svakog aspekta, je jedan od ciljeva  lokalne samouprava Grada Sremska Mitrovica, upravo zato što  porodica, kao najznačajnija tvorevina civilizacije predstavlja osnovnu ćeliju društva, a zdrava porodica je glavni uslov za stvaranje zdravog pojedinca, ali i zdravog društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *