JOŠ JEDNA USPEŠNA NOĆ MUZEJA

Gradske vesti

Noć muzeja, u kojoj su gradske ustanove kulture priredile brojne aktivnosti za svoje posetioce uspešno je organizovana i ovog maja u Sremskoj Mitrovici.

U Galeriji „Lazar Vozarević“ posetioci su imali priliku da vide veoma interesantnu izložbu „Etarsko kolo azbuke“, kao i izložbu „Srećna ogledala“, koja je postavljena u inspirativnom prostoru potkrovlja Galerije.

U Muzeju Srema prezentovana je  istorija jevrejske zajedice u Sremskoj Mitrovici – „Ugašeni plamenovi“, kao i radionica „Moj prvi pećinski crtež“. Na posetioce je utisak ostavio i performans „Suđenje “, koju su izveli studenti dramske sekcije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Predstavljena je simulacija ustaškog pokretnog prekog suda Viktora Tomića.

Izložba „Ruke u glini“, kao i koncert hora „Irida“ upriličeni su u lapidarijumu „Muzeja Srema“, kao i interaktivna radionica i igra sa temom latinskih natpisa i pojmova,  dok je u Carskoj palati oganizovan Dan otvorenih vrata.

Obeležavanje osam godina odbrane od poplava nastavljeno je u večernjim satima u gradskom parku, gde je upriličena izložba fotografija uz emitovanje tri kratka filma – „Kako smo branili grad“. Organizovana je i radionica za decu „Mirni tokovi Save“, čiji su radovi prezentovani duž parka.
Turistički info centar takođe je svojim foto kutkom otvorio vrata Mitrovčanima tokom ove više nego zanimljive noći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *