DEČIJI MJUZIKL „IGRA VETRA“ 22.JUNA U POZORIŠTU

Kultura

Vetar, naš čest nevidljivi pratilac, putnik koji bez karte putuje na sopstvenim krilima i do najdaljeg kutka Zemlje, drevni stanovnik svih podneblja, za kog ne postoje granice, uživa u svojim putovanjima, društvu dece i vragolijama. Taj Vragolanko može lako da se podvuče pod dedin šešir, da kao pravi virtuoz zagudi i da zatitra strune vazduha, vine se uvis, šapne tajnu, napravi pometnju među notama… On je i (ne)očekivani posetilac, koji često i donosi i odnosi, Radoznalko koji voli da otkriva, pa se neretko i prišunja, čekajući priliku da nas iznenadi. Čas je dete, voljno da se igra, čas odrastao, spreman da „ispraši”… Za tren je i umetnik, nestrpljiv da zaigra, zavrti se kao čigra…

Kao biće nežnog i velikog srca, Nevidljivko koji uvek svuda stiže, voljan da sa drugima nova iskustva niže, rešio je da mu 22. juna naredno odredište budu Sremska Mitrovica i Pozorište „Dobrica Milutinović”. Da bi to i ostvario, u susret mu je, kao organizator, izašao Centar za kulturu „Sirmijumart”.

U svojoj lepoti, moći i nameri, kao pažljivi posmatrač načina života kojim deca u ovo moderno vreme žive, ovoga puta prikazaće nam se u nesvakidašnjem izdanju ― kroz Muzičku predstavu „Igra vetra”, koja počinje u 19 sati i 30 minuta. Tekstom ju je oživela Vera Sladić, profesor književnosti. Muzikom je odenula Tamara Pajkanović, umetnički rukovodilac Gradskog dečjeg hora “Art Kids”, Centra za kulturu „Sirmijumart”. Aranžmanom je upotpunila Marija Jovanović, a glasom violina je prošarala Zorana Nikolić. Članovi Hora “Art Kids”, sa dirigentom Tamarom Pajkanović, ugostiće ovog specijalnog gosta, pomoći mu da ispriča i ovu važnu priču i da zajedno zaigraju „Igru vetra”.

Svi koji su radoznali, spremni da se u nju upuste, sa večitim Pustolovkom i članovima Hora, biće bogatiji za jedno novo i lepo muzičko iskustvo, putovanje bez granica, na krilima vetra… A on će i nakon toga putovati, donositi i odnositi, šireći i dalje svoja krila za sve one, širom sveta, spremne da ga ugoste, saslušaju, s njim se poigraju i s njim zaigraju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *