EATON ĆE PROŠIRITI SARADNJU SA MICROSOFT-OM KADA JE REČ O MREŽNOJ INTERAKTIVNOJ UPS TEHNOLOGIJI

Ekonomija

Kompanija za inteligentno upravljanje energijom, Eaton, danas je objavila da će proširiti svoju saradnju sa Microsoftom kako bi ubrzala primenu svoje EnergyAware tehnologije sistema za zaštitu napajanja (UPS) u ključnim segmentima širom sveta. Proširenje je deo novog strateškog okvirnog sporazuma između Eaton-a i Microsoft-a, koji je osmišljen za velike razvojne projekte u industriji, uključujući digitalnu transformaciju, održivost i energetsku tranziciju.

Ključni element strateškog okvirnog sporazuma je uključivanje Eaton-ove vlasničke tehnologije EnergyAware UPS u Microsoft projekte. Primarna funkcija UPS-a je da obezbedi zaštitu rezervnog napajanja ključnim aplikacijama i objektima i da ih zaštiti od prekida u mreži ili problema sa kvalitetom električne energije. Kroz blisku saradnju tokom nekoliko godina, Eaton i Microsoft su dodavali nove digitalne mogućnosti UPS-u, što mu omogućava da se koristi kao distribuirani energetski resurs (DER) za podršku mrežama sa visokim nivoima varijabilne proizvodnje obnovljive energije.

Ovo će omogućiti novu generaciju „mrežno interaktivnih“ centara podataka, uključujući i one kojima upravlja Microsoft, kojima će se pružiti podrška mrežnim operaterima u pružanju ključnih usluga fleksibilnosti. Prodaja fleksibilnosti u mreži je prilika za centre podataka da unovče nedovoljno iskorišćena sredstva, na primer obezbeđivanjem skladištenja energije i pružanjem usluga brzog odziva frekvencije koje će mrežnim operaterima sve više trebati kako se obnovljivi kapaciteti povećavaju i mreža gubi inerciju povezanu sa proizvodnjom fosilnih goriva.

Objašnjavajući značaj ovoga, Craig McDonnell, viši potpredsednik i generalni menadžer odeljenja za energetsku tranziciju i digitalne tehnologije u Eaton-u, izjavio je sledeće:

– Mrežni interaktivni UPS pomaže u dekarbonizaciji energije na nivou mreže, što znači da se njegova prednost u pogledu održivosti proteže izvan centra podataka. Ovo menja igru u smislu upravljanja energijom u okviru ukupnog profila uticaja centra podataka na životnu sredinu – rekao je Craig McDonnell.

– Mrežni interaktivni centar podataka je centar u kome opsežan električni sistem funkcioniše
ne samo s ciljem zašte IT podataka i aplikacija klijenata, već i da pruži vredne usluge u
području električne energije operateru prenosnog sistema i mreži. Ove pomoćne usluge će
biti sve važnije u cilju pružanja podrške mrežama da se izbore sa visokim nivoom varijabilne
obnovljive energije – rekao je Sean James, direktor istraživanja centra podataka, Microsoft.

Eaton je kompanija koja se bavi inteligentnim upravljanjem energijom i koja je posvećena unapređenju kvaliteta života i zaštiti životne sredine. Vodilja nam je naša posvećenost ispravnom i održivom poslovanju, kao i pružanju pomoći našim klijentima pri upravljanju energijom. Tako je danas, a biće i ubuduće. Koristeći prednosti globalnih trendova porasta elektrifikacije i digitalizacije, ubrzavamo planetarni prelazak na obnovljivu energiju i pomažemo u rešavanju najhitnijih svetskih izazova u vezi sa upravljanjem energijom, pri čemu činimo ono što je najbolje za sve zainteresovane strane i celo društvo.
Osnovana 1911. godine, kompanija Eaton se nalazi na Njujorškoj berzi (NYSE) skoro jedan vek. Prijavili smo prihod od 19,6 milijardi dolara u 2021. godini i opslužujemo klijente u više od 170 zemalja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *