POKRAJINA FINANSIRA ODMOR I OPORAVAK OKO PET STOTINA DECE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Društvo

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici izdvojila devet miliona dinara za program Crvenog krsta Vojvodine kojim je predviđen sedmodnevni odmor i oporavak oko 500 dece iz socijalno ugroženih porodica iz AP Vojvodine.

Deca će tokom letnjeg raspusta boraviti u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine u Bačkoj Palanci, Vršcu i Bačkom Monoštoru, gde će biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica. Između ostalog, teme radionica će biti zaštita od trgovine ljudima, zdravstveno preventivne aktivnosti, prednosti obrazovanja u cilju osnaživanja dece i drugo. Korisnici programa će imati priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći, a akcenat će biti i na socijalizaciji i razvoju solidarnosti.

Planirano je da se mališanima iz AP Vojvodine pridruži i određeni broj dece sa Kosova i Metohije.

Sredstvima Pokrajinske vlade obnovljene su i opremljene ustanove Crvenog krsta i odmarališta za decu iz ugroženih porodica u Bačkoj Palanci, Bačkom Monoštoru i Vršcu.

Na sednici je doneto i rešenje da se Crvenom krstu Vojvodine usmeri i 1,6 miliona dinara za realizaciju trodnevne edukacije volontera iz različitih oblasti delovanja te organizacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *