VULIN U SREMSKOJ MITROVICI: NASTAVLJAMO SA RAZVOJEM INFRASTRUKTURE MUP-A

Gradske vesti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas renovirani objekat Odeljenja saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici i istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u proteklih godinu i po dana uložilo ogromne resurse i kapacitete u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata i najavio nastavak intenzivnog ulaganja u infrastrukturu MUP-a Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova, koji je inicijator ubrzane izgradnje i rekonstrukcije objekata MUP-a Srbije, istakao je da će novo Odeljenje saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici doprineti efikasnijem radu pripadnika saobraćajne policije, te da su policija, pravosuđe, zdravstvo i školstvo ogledalo države.

– Policija, pravosuđe, zdravstvo i školstvo su ogledalo jedne države i četiri grane veoma bitne za pravilno funkcionisanje države i njenih građana. Kako su uređeni i kako izgledaju objekti iz ovih ključnih sistema, tako je uređena i tako izgleda i sama država. Poslednjih godina podignuto je i obnovljeno više policijskih i vatrogasnih stanica, bolnica, domova zdravlja, škola, vrtića, nego za prethodnih 30 godina, a to mnogo govori o napretku, snazi i uređenosti države – poručio je ministar unutrašnjih poslova.

– Intenzivna izgradnja i obnova objekata MUP-a Srbije nastavlja se zahvaljujući, pre svega, podršci koju imamo od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kao ministru unutrašnjih poslova izuzetno mi je važno da osiguramo veću bezbednost građana i obezbedimo bolje uslove za rad pripadnicima policije, zato će obimna ulaganja u infrastrukturu MUP-a biti nastavljena – poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

– Zgrada koja je izgrađena 1974. godine i u kojoj su smeštene saobraćajne policijske ispostave za grad i za auto-put, kao i Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici u potpunosti je renovirana. Zamenjen je krov, stolarija, vodovodne instalacije, informatičke instalacije, ograda, izvršeno je asfaltiranje kolovoza u krugu zgrade i zamenjena rampa na ulazu, okrečene su sve prostorije i opremljene su novim kancelarijskim nameštajem. Ovim renoviranjem više od 100 zaposlenih policijskih službenika dobili su znatno bolje uslove za rad i mogućnost da efikasnije izvršavaju svoje zadatke -poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je istakao da se i te kako vodi računa o bezbednosti građana u Sremskom okrugu, te da će pored Odeljenja saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici uskoro biti obnovljena i Policijska stanica u Inđiji, da su otvorene brojne policijske kancelarije u saradnji sa opštinama i mesnim zajednicama poput kancelarija u Vojki i Golubincima, kako bi policija bila što dostupnija građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *