INVALIDITET NE SME DA BUDE BARIJERA

Društvo

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić, pomoćnica u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković otvorili su u Vrdniku Letnju školu Akademije mladih lidera sa invaliditetom.

Kisić je tom prilikom istakla da svaki građanin treba da ima jednake šanse i da invaliditet ne sme da bude barijera, dodajući da će Ministarstvo i dalje podržavati aktivnosti osoba sa invaliditetom, koje svaku pruženu šansu iskoriste na najbolji način.

Vi ste svojim znanjem i snagom pokazali koliko možete, a vaša energija je zaista pokretačka. Hvala vam što nas time motivišete da radimo još bolje, da vas podržimo i budemo podstrek za sve vaše ciljeve i snove, rekla je ministarka.

Ona je, podsećajući na to da su zimske i letnje škole mladih lidera sa invaliditetom postale tradicionalne, navela da je na njima svake godine sve više polaznika, što je dokaz njihove želje da se usavršavaju i napreduju.

Slogan ovogodišnje letnje škole Akademije mladih lidera sa invaliditetom, koju organizuje Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, jeste „Mladi za evropsku godinu mladih“.

Predsednica NOOIS-a Tatjana Stojšić Petković zahvalila je Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na podršci i zajedničkom radu na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, navodeći da se zajedničkim snagama mogu postići još bolji rezultati.

Osnivač i upravitelj fondacije „Humana srca“ Danijela Vasilijević rekla je da ta fondacija ima za cilj da mladima i osobama sa invaliditetom pomogne da kvalitet njihovog života bude još bolji i da budu ravnopravni članovi društva.

Vasilijević je navela da će fondacija „Humana srca“, uz podršku Ministarstva i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, u narednom periodu realizovati edukacije u osnovnim školama, u koje će biti uključene i osobe sa invaliditetom, posebno deca i mladi.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković rekao je da je počastvovan time što se ova škola održava baš u Irigu, uz napomenu da će ta opština podržati i naredne aktivnosti u okviru Letnje škole Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom i u partnerstvu sa državom i u budućem periodu stvarati Srbiju bez barijera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *