KNJIGA MITROVČANKE SLAĐANE MILENKOVIĆ PROMOVISANA U ZVORNIKU

Gradske vesti

Knjiga “Kroz trepavice sipam tugu”, autorke Slađane Milenković iz Sremske Mitrovice, promovisana je u Zvorniku 27. avgusta.

Tom prilikom, Milenkovićeva je naglasila da je ova knjiga nastajala na osnovu svakodnevnog iskustva, podsticaja i senzacija, koje je ona kao umetnik i čovek doživljavala.

„Ta iskustva su zapravo bila i inspiracija, ali i plod mog profesorskog i novinarskog rada”, rekla je Milenkovićeva i dodala da se čitav novinarski život našao među stihovima, kao i pesme u kojima se vide tragovi lektire kao rezultat profesorskog rada putem proučavanja literature.

Ističući da je knjiga “Kroz trepavice sipam tugu” šesta zbirka pesama, Milenkovićeva je rekla da je knjiga dobila treću nagradu na Petim književnim drinskim susretima u Zvorniku, što joj je izuzetno drago.

Recenzent Miomir Milinković napisao je da poezija Milenkovićeve pruža čitaocima istančanih afiniteta i osobenih estetskih ukusa mogućnosti različite recepcije i sopstvene spoznaje sveta, emotivni doživljaj u kojem prepoznaju i identifikuju predstave o životu koje su u sebi odavno tajili, ili, samo slutili i predosećali.

Slađana Milenković je rođena 1973. godine u Sremskoj Mitrovici, gde i danas živi i stvara. Završila je osnovne studije na Odseku za sprsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Na istom fakultetu je magistrirala i doktorirala. 

Radi u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici kao profesor. 

Do sada je objavila više naučnih monografija, udžbenika, kao i zbirki poezije. Još kao student Slađana Milenković bila je zapažena, nagrađivana, tako da je još na trećoj godini studija usledila prva samostalna pesnička zbirka, a godinu dana nakon toga i druga. 

Učestvovala je na brojnim međunarodnim skupovima i književnim manifestacijama. Član je Društva književnika Vojvodine i Predsedništva Književne zajednice Sremska Mitrovica.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti književnog i pedagoškog stvaralaštva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *