SOFIĆ: KREIRANJEM DOBROG PRIVREDNOG AMBIJENTA STVARAMO USLOVE ZA ZNAČAJNE INVESTICIJE

Ekonomija

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, otvorio je danas 15. po redu Regionalni sajam privrede, koji se održava u Novoj Pazovi.

– Kada se uradi analiza stepena razvijenosti opština, i izračuna prosečna, one opštine koje su preko tog proseka spadaju u prvu kategoriju, a to je već 10 godina slučaj sa opštinom Stara Pazova. To uopšte nije jednostavno, s obzirom na to da se standardi stalno podižu – poručio je Sofić obraćajući se prisutnima i naglasio da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava sve aktivnosti koje se kreću u pravcu ubrzanog ekonomskog razvoja Vojvodine.

On je dodao, da je ovo izuzetna prilika da brojni investitori koji su našli svoje mesto upravo na teritoriji Stare Pazove pronađu nove partnere i unaprede poslovanje, a samim tim da kreiraju prostor za nova radna mesta i stvore odličan privredni ambijent.

Tokom 29. i 30. septembra, mesto Nova Pazova okupiće brojne izlagače iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT sektora, građevinarstva, tekstila, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizama i ugostiteljstva. Posetioci će imati priliku da osim brojnih poslovnih susreta i stručnih prezentacija, drugog dana sajma, od 11 do 13 časova, posete i Sajam zapošljavanja na kojem će kompanije i preduzetnici iz regiona ponuditi poslovnu priliku za stotine radnih mesta.

Sofić je podsetio da je Sekretarijat prošle godine investirao 300 miliona dinara u mere podrške privrednom razvoju.

– Da su privredni razvoj i jačanje kapaciteta opština za lokalni i ekonomski razvoj zaista prioritet Pokrajinske vlade govori i činjenica da će tokom ove godine samo putem Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu biti investirano 660 miliona dinara za mere u ovoj oblasti – poručio je Sofić.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da Regionalni sajam privrede pokazuje napore i podršku lokalne samouprave u nameri povećanja broja ljudi koji žele da žive i rade na teritoriji ove opštine.

Regionalni sajam privrede organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova i Regionalne privredne komore Sremskog okruga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *