MITROVICA NA “EXPO REAL” SAJMU INVESTITORA

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica i ove godine uzeo je učešće na sajmu nekretnina i investitora “EXPO REAL”, jednom od najvećih i najposećenijih sajmova ovog tipa u svetu. Na štandu Razvojne agencije Vojvodine, Mitrovica je putem virtualne tehnologije (VR) ponudila investitorima dva projekta za budućnost i dalji razvoj grada.

Prvi je Regionalni centar za održivi razvoj, koji će se baviti istraživanjima, edukacijama i inovacijama u oblasti novih tehnologija za navodnjavanje, obukom operatera za upravljanje otpadnim vodama i logističkim centrom za upravljanje biomasom.

Drugi projekat je Turističko arheološki kompleks Glacov salaš, sa objektima za obuku domaćih i stranih studenata, objektima za radionice i arheološka istraživanja, sa urbanim mobilijarom i smeštajnim kapacitetima.

Prema rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, ovakvi sajmovi, koji okupljaju investitore iz celog sveta, idealna su prilika da se ponude projekti za čiju realizaciju su potrebni strani partneri. Stoga je Grad Sremska Mitrovica pripremio i inovativni model prezentacije projekata putem VR tehnologije. Samardžić je dodao da je zadovoljan atraktivnošću štanda Razvojne agencije Vojvodine, te očekuje uspešan nastup na sajmu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *