NAPADNUTA UREDNICA NOVOSADSKE TELEVIZIJE

Politika

Urednica Novosadske televizije, Emilija Marić, napadnuta je jutros tokom snimanja televizijskog priloga na Šodrošu u Novom Sadu. Na nju su fizički nasrnuli, udarili je u glavu i izbili joj telefon iz ruke, huligani koji se lažno predstavljaju kao ekolozi.

Organizovana grupica navodnih ekologa  već danima blokira prilaz Šodrošu i sprečava raščišćavanje terena za izgradnju četvrtog novosadskog mosta, koji je u planu grada Novog Sada ucrtan već 7 decenija, a ovog jutra prešli su i granicu kriminala, zlostavljajući ekipu Novosadske televizije i novinarku Emiliju Marić.

Već juče su na blokadi puta u rukama ovih siledžija uočene palice, koje su očigledno bile pripremljene za obračun sa neistomišljenicima, a danas su i bukvalno primenili fizičko nasilje nad jednom novinarskom ekipom.

Napad na novinara, a posebno na ženu, u ovoj državi ne sme biti dozvoljen nikome, u tome je saglasna celokupna srpska javnost, pa ovaj čin agresije mora biti osuđen od svih, ne samo od strane strukovnih
novinarsksih udruženja, nego i od svih onih koji se iskreno bore protiv nasilja, a posebno nasilja nad ženama.

Comnet poziva nadležne organe da adekvatno reaguju na ovo nasilje nad licima koja obavljaju službenu dužnost i poziva kolege novinare, kao i strukovna novinarska udruženja da najoštrije osude fizički napad na koleginicu Emiliju Marić i na taj način stanu u odbranu novinarske profesije.

izvor: nsuzivo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *