JEDINA DAMA MEĐU MUZIČARIMA NA 33. FESTIVALU NOVE RUSINSKE PESME „RUŽIN VRT“

Zabava

Jedina dama među muzičkim džentlmenima Velikog narodnog i Velikog tamburaškog orkestra Radio  televizije Vojvodine, Larisa Kopić, plemenitim zvukom svoje violine obogatiće 33. Festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“. Zajedno sa četrdeset muzičara sviraće 15 novih kompozicija na festivalu koji je zakazan za 5. mart 2023. godine, a organizuje ga Radio  televizija Vojvodine.  

„Zadovoljstvo je biti deo muzičkog tima na festivalu ’Ružin vrt’ koji treću deceniju podseća na ono najvrednije, čuva najkvalitetnije, ali i nadograđuje sve ono sačuvano novom melodijom. Želja mi je da svaki  put kada se ukaže prilika kroz žice na violini unapređujem kvalitet muzičke baštine i čuvam tradiciju jednog naroda,“ istakla je Larisa Kopić, violinistkinja i članica Velikog narodnog orkestra RTV, dodajući da je dodatna čast biti na sceni sa četrdeset muzičara oba orkestra RTV-a koji će zajedno obogatiti scenski i muzički nastup, samim tim i  kvalitet festivala.

Larisa Kopić je počela da svira violinu sa osam godina, i zahvaljujući tati koji je muzičar, gitarista, zavolela je žičane instrumente, iako je njena prva želja bila da svira klavir. Festivalsko iskustvo sticala je nastupajući sa mnogim simfonijskim orkestrima i kamernim ansamblima u zemlji i inostranstvu, ali se uporedo bavi i etnomuzikološkim radom.

„Kažu da nije lako postati član Velikog narodnog orkestra“, uz osmeh objašnjava Bojan Milinković, šef Velikog narodnog orkestra Radio televizije Vojvodine, dodajući da je Larisa Kopić svojim dolaskom u tim osvežila svakodnevne muzičke pripreme za 33. festival „Ružin vrt“, jer njena lakoća izvođenja melodija nove rusinske pesme oba orkestra dodatno pokreće.

Jedan od njenih značajnih uspeha je prvo mesto na violinskom takmičenju „Carevčevi dani“ posle čega nastupa sa Narodnim orkestrom RTS-a, Narodnim ansamblom RTS-a i Velikim narodnim orkestrom RTV Vojvodine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *