POSLE SKORO 40 GODINA POČELA REKONSTRUKCIJA SREMSKOMITROVAČKOG POZORIŠTA

Gradske vesti

Radovi na rekonstrukciji Pozorišta ‘Dobrica Milutinović’ u Sremskoj Mitrovici počeli su nakon skoro 40 godina.Radove je obišao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je tom prilikom istakao da je reč o sveobuhvatnoj rekonstrukciji i u građevinskom smislu i u pogledu nabavke najsavremenije opreme.

„Verujem da ćemo za manje od godinu dana u mnogo boljem i kvalitetnijim ambijentu moći da prisustvujemo predstavama i dočekamo umetnike iz svih oblasti iz zemlje i inostranstva. Istovremeno, zaposleni i umetnici iz jedinog profesionalnog pozorišta u Sremu imaće mnogo bolje uslove za rad u kojima će moći u punom sjaju da  prikažu svoje  stvaralaštvo“, naglasio je Mirović i naveo da će Sremska Mitrovica dobiti prostor u kome će moći da se doživi duh umetnosti na pravi način.

Prema Mirovićevim rečima, vodi se računa o svim detaljima i od početka je u ovaj projekat uključen Zavod za zaštitu spomenika kulture. Predviđena je rekonstrukcija pozorišne sale, hola i krova. Enterijer će biti  uređen po najvišim estetskim i funkcionalnim standardima. Biće postavljen akustični materijal na zidovima i podu pozorišne sale, i ugrađeno moderno ozvučenje i rasveta. 

„Pokrajinska vlada mnogo pažnje poklanja umetnosti i uslovima u kojima se stvaraju  umetnički sadržaji. Minule sedmice smo započeli rekonstrukciju Doma kulture u Titelu, danas smo ovde u Sremskoj Mitrovici, a istovremeno se širom  Vojvodine izvode radovi na brojnim objektima koji će značiti ne samo profesionalnim, nego i amaterskim umetničkim sastavima“, rekao je Mirović.

Predsednik  Mirović podsetio je na to da je sredinom godine Pokrajinska vlada dodelila ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine u jedanaest gradova i opština.

Pozorište “Dobrica Milutinović’ osnovano je 1944. godine, a poslednji put je rekonstruisano 1985. godine. Da je ovo velik dan za sve Mitrovčane, istakla je i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

“Mitrovačka publika zaslužuje pozorište u punom sjaju. Hvala Pokrajinskoj vladi jer nam pruža podršku na ovom i drugim projektima“, izjavila je gradonačelnica Milovanović.

Današnjem događaju prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Radovi na rekonstrukciji pozorišta iznose oko 200 miliona dinara, a finansiraju se novcem koji su obezbedili Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *