USPEŠNO PROMOVISANO JOŠ JEDNO IZDANJE ZBORNIKA “SVETOGORAC”

Kultura

Zahvaljujući finansisjkoj podršci Ministarstva kulture Republike Srbije i pomoći Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara – Sirmijum, u subotu 17. novembra, održana je promocija najnovijeg broja zbornika pesama, nastalog nakon konkursa za tekst i konkursa za horsku kompoziciju.

– Na promociji smo predstavili svih 15 nagrađenih tekstova. Neki su obrađeni muzički i izvodili su ih sremskomitrovački horovi, a pojedine pesme su se čule zahvaljujući mladim recitatorima iz dečijeg hora “Polionika” – navode iz Udrućenja “Bingo”.

Odabrani autori tekstova nagrađeni su prigodnim poklonima i diplomama, koje su obezbedili članovi Udruženja “Bingo”, kao izdavači zbornika “Svetogorac” i realizatori projekta “Mladi tekstopisci i kompozitori Srbije stvaraju horsku pesmu”. Pored nagrada mladim pesnicima, uručene su i zahvalnice kompozitorkama Vanji Kesić iz Banjaluke i Mariji Galjević iz Beograda, a posebno je istaknut značaj pedagoškog angažovanja nastavnice Dajane Nikolovski iz Sremske Mitrovice, koja je motivisala i najveći broj učenika da učestvuju na Konkursu za tekst pesme.

U nadi da će se 2024. godine odazvati još veći broj učenika osnovnih i srednjih škola Srbije, predstavnici Udruženja “Bingo” i članovi hora “Polifonika” čestitaju svim ovogodišnjim učesnicima u projektu i zahvaljuju se horovima koji su doprineli kvalitetu promocije. To su hor Osnovne muzičke škole “Teodor Toša Andrejević” i ansambl “Arodisi”, oba pod vođstvom Isidore Skuratović, “Dečiji hor Polifonika”, ansambl “Krančević” i “Polifonika” hor odraslih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *