I OVE GODINE BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA ZA MITROVAČKE MALE MATURANTE

Gradske vesti

Drugu godinu za redom Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica, uz podršku lokalne samouprave, organizuje besplatnu pripremnu nastavu za male maturante. Prošle godine ovu mogućnost iskoristilo je više od  300 učenika. Priprema se vrši iz dva predmeta, srpski jezik i književnost i matematika. 

Prijave su počele danas, a kako je istakla Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade, Svi zaniteresovani mogu da se prijave do 15. marta, putem google upitnika ili da lično dođu u prostorije Kancelarije za mlade u Sremskoj Mitrovici u ulici Svetog Dimitrija broj 10 i popune upitnik. Obrazac se sastoji o osnovnih podataka posle kojih će biti formirane grupe na osnovu srednjih ocena učenika.

Nastava će biti organizovana u  četiri osnovne škole, “Jovan Popović” i “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, kao i “Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak” i “Dobrosav Radosavljević Narod”  Mačvanska Mitrovica, čime će se pržiti mogućnost svim učenicima, bez obzira da li žive u gradu ili selu, da pohađaju besplatnu pripremnu nastavu. 

Prema rečima predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Vladimira Pavlovića, želja lokalne samouprave i Kancelarije za mlade  je da se svim malim maturantima obezbede jednaki uslovi, kako bi se što bolje pripremili i upisali u željenu srednju škol, kao i da se roditelji oslobode bitne stavke u budžetu.

Nastava će, kao i prošle godine, biti organizovana u  četiri osnovne škole, “Jovan Popović” i “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, kao i “Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak” i “Dobrosav Radosavljević Narod”  Mačvanska Mitrovica, čime će se pružiti mogućnost svim učenicima, bez obzira da li žive u gradu ili selu, da pohađaju besplatnu pripremnu nastavu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *