ČALMANCE USKORO OČEKUJE PRIKLJUČENJE NA GRADSKI VODOVOD

Gradske vesti

Radnici JKP „Vodovod“ iz Sremske Mitrovice počelo je radove na izgradnji vodovodne mreže kojom će meštani Čalme biti priključeni na javni sistem vodosnabdevanja. Vrednost investicije je 15,7 miliona dinara, od čega je 10,2 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ostatak – sremskomitrovački Vodovod.

Čalma je od 1970. godine u lokalnom sistemu vodosnabdevanja. Tada je izgrađeno izvorište sa crpnom stanicom, a potom su povremeno rađene rekonstrukcije sa ciljem poboljšanja kvaliteta vodosnabdevanja. Ipak, zbog sve većih potreba za zdravstveno ispravnom vodom za piće, raspoloživi kapaciteti bunara nedovoljni su za stabilno i kontinuirano snabdevanje vodom, naročito tokom letnjih meseci. Ove godine, konačno je na red došlo i rešavanje tog problema. Nakon donetog i usvojenog plana poslovanja JKP „Vodovod“ i sprovedenog postupka javne nabavke za neophodni materijal, počela je izgradnja distributivne mreže od crpne stanice Manđelos do crpne stanice Čalma. Reč je o spajanju lokalnog vodovoda na javni sistem vodosnabdevanja. S tim u vezi, na trasi dugoj nešto preko sedam kilometara biće položen polietilenski cevovod prečnika 125 milimetara. Vremenski uslovi trenutno pogoduju izvođenju radova, a ukoliko se obistine prognoze da nas očekuje jesen sa manje padavina nego ranijih godina, radovi bi mogli biti završeni krajem ove i početkom 2019. godine.

Priključenjem na gradski vodovod, meštanima Čalme biće obezbeđena redovna isporuka vode za piće koja se transportuje direktno iz Postrojenja za preradu vode u Sremskoj Mitrovici, što za njih znači i kvalitet i količine vode po najvišim standardima. 

Radove na Manđeloškom putu danas je obišao vršilac dužnosti direktora „Vodovoda“ Borislav Babić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *