DNEVNI BORAVAK DOBIO LICENCU ZA RAD

Gradske vesti

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se obeležava danas u celom svetu. Udruženja građana iz Sremske Mitrovice su danas u Gradskoj kući organizovala prodajnu izložbu svojih radova. Takođe, promovisana je i dobijena petogodišnja licenca Dnevnog boravka za decu i odrasle Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović”.
Lokalna samouprava ulaže značajna sredstva kako bi se poboljšao kvalitet života osoba sa invaliditetom, naglašava načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić. Tako je poslednjih nekoliko meseci na prostorijama Dnevnog boravka zamenjena stolarija, objekat je okrečen, uređena je tereteana i grnčarska radionica u podrumskim prostorijama, kao i samo dvorište sa plastenikom.

Dnevni boravak je licenciran za decu, omladinu i odrasla lica sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, trenutno usluge istog koristi 35 osoba, a sve usluge padaju na teret Grada Sremska Mitrovica.
Dan posvećen osobama sa invaliditetom ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obeležavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno ucešće u društvu. Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, a to su pre svega, siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva. Procene su da približno 15 odsto svetske populacije živi sa nekim oblikom invaliditeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *