SMOTRA LIKOVNIH UMETNIKA AMATERA VOJVODINE U GALERIJI

Kultura

Po kalendaru Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u subotu, 1. decembra, u Galeriji „Lazar Vozarević“, otvorena je izložba 19. smotre likovnih umetnika amatera Vojvodine (Pokrajinska smotra), u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“. 123 rada, pristigla iz šest zona: Bačke Topole, Plandišta, Kule, Srbobrana, Zrenjanina i Sremske Mitrovice, krasiće prostorije Galerije do 7. decembra. Smotru je otvorio zamenik načelnika u Gradskoj upravi za obrazovanje, kulturu i sport Zoran Miščević.
Selektorska komisija u sastavu: Jelena Sekulić-Voljanek, diplomirani slikar iz Sremske Mitrovice, Ljiljana Vojvodić, vajar iz Rume i Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada, izdvojili su 30 rada i autorima uručili priznanja.
Iz zone Sremska Mitrovica, pohvale su dobili sledeći autori: Gojko Vučković iz Rume, Jovanka Jejina i Srećko Radulović iz Sremske Mitrovice, Duško Stefanović iz Šuljma, Branko Oreščanin i Ljiljana Čeliković iz Stare Pazove.
Specijalne nagrade dobili su Miloš Svilokos iz Sremske Mitrovice i Branislav Jovičić iz Stare Pazove, a II nagrada pripala je Rudolfu Rudiju Cetiniću.
Smotru je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice, kao i Grad Sremska Mitrovica.
U umetničkom delu programa, učestvovao je Tamburaški orkestar „Srem“ i Nikola Janošević, dramski umetnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *