JKP VODOVOD: REKONSTRUKCIJA MREŽE U ŽELEZNIČKOJ ULICI

Gradske vesti

Javno komunalno preduzeće “Vodovod” Sremska Mitrovica uspešno je okončalo infrastrukturne radove u okviru svoje delatnosti u jednoj od najvažnijih ulica u gradu u kojoj saobraćaj gravitira ka autobuskoj i železničkoj stanici. Posao koji se obavljao u sklopu revitalizacije saobraćajnice u Železničkoj ulici finansirao je “Vodovod” sopstvenim sredstvima.

Radovi koji su u Železničkoj ulici počeli prošle godine odvijali su se fazno i sa kraćim ulaskom u druge ulice koje su sastavni deo raskrsnica.  Obuhvatili su i kompleksne radove ispod dve kružne raskrsnice, kao i prostora ispred železničke stanice.

Realizacija kompletnog posla obuhvatila je rekonstrukciju glavog voda vodovodne mreže ukupne dužine 1.720 metara postavljanjem novih cevovoda različitih profila. Izgrađeno je sedam novih čvorišta, dok su tri postojeća rekonstruisana ugradnjom novih ventila i druge opreme. Postavljeno je osam nadzemnih hidranata i  izgrađeno 100 metara hidrantskog voda za potrebe železničke stanice. Za potrošače u ovom delu grada svakako je veoma važno i da je urađena rekonstrukcija 60 kućnih priključaka. Sve ovo će poboljšati kvalitet snabdevanja vodom u pogledu  redovne isporuke vode za piće.

Kada je reč o kanalizaciji, cevovod prečnika 200 milimetara položen je u dužini od 750 metara. Posao je komletiran i izradom 16 novih šahtova fekalne kanalizacije, kao i 40 kućnih priključaka. Urađeno je i 10 priključaka sa otvorena dva nova fekalna kolektora za potrebe železničke stanice. Radnici “Vodovoda” uradili su i pripremu za zalivni sistem oko spomenika, kao i tehničke pripreme za dovod i odvod vode za buduću fontanu na ovoj lokaciji.

Kako ističu nadležni u ovom javnom preduzeću, radovi su urađeni po najvišim standardima u okvirima planirane dinamike i u korektnoj saradnji sa drugim izvođačima radova na ovom gradilištu.

-Još jedan veliki posao na revitalizaciji vodovodne i kanalizacione mreže je završen, a “Vodovod” će i ubuduće pratiti planove Grada i u sklopu svojih delatnosti raditi na modernizaciji infrastrukture i poboljšanju uslova života u gradu i naseljenim mestima – rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *