KAFIĆI OD DANAS RADE DO 17 ČASOVA, A PEKARE I PRODAVNICE DO 18 ČASOVA

Gradske vesti

Prema najnovijim odlukama Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica, od danas je skarćeno radno vreme ugostiteljskih objekata na 17 časova, a pekare i prodavnice će raditi do 18 časova, izjavio je komandant Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica Vladimir Sanader.

Takođe, doneta je odluka da noću, za hitne slučaje, dežura državna apoteka na ulazu u Bolnicu, i to u vremenskom periodu od 19 do 05 časova.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je sinoć, na vanrednoj sednici, najnovije mere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa COVID-19, svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama zabranjeno je napuštanje svojih domova. Kada je reč o ruralnim sredinama, starosna granica je 70 godina. To znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće.

Svi ostali građani Srbije, bez obzira na godine starosti, od 20 časova do 5 časova ujutru, moraju biti kod kuće.

Građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život e u novonastalim okolnostima.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

Ove mere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, odnosno od sutra.

Sve usvojene mere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina.

Do jutros u 8 časova, potvrđeno je 83 slučaja zaraženih koronavirusom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *