ŠKOLA NA DALJINU, NASTAVA PREKO RTS 3 I RTS PLANETA

Obrazovanje

Aktiv direktora svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica održan je danas u prostorijama Mitrovačake gimnazije. Tema sastanka bila je e-nastava i izveštaji o zdravstvenom stanju učenika.

Sve škole su u obavezi da Ministarstvu prosvete šalju operativne planove rada u kojima predlažu na koje sve načine će nastava biti organizovna. Takođe škole prate zdravstveno stanje učenika, odnosno stanje učenika u izolaciji i sa sumnjom na virus korona, kojeg u našem gradu za sada nema.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović prisustvovala je današnjoj sednici Aktiva direktora.

-Osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Sremska Mitrovica rade prema preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološog razvoja, što znači da su sami objekti škola zatvoreni, ali se nastava za učenike osnovnih škola od juče  realizuje preko platformi, odnosno Trećeg kanala RTS-a i RTS Planeta. Za učenike srednjih škola nastava će početi naredne nedelje. Zamolila bih sve učenike da ovu nastavu ozbiljno shvate, jer će sve aktivnosti biti zabeležene u e-dnevnik. Ono na čega mi sada treba da posebno da obratimo pažnju jeste da se uskladimo, direktori, odeljenske starešine, učitelji, nastavnici, zajedno sa raditeljima i decom kako bismo uspešno savladali i ovu krizu. Za sada je nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda svedena na tri predmeta – srpski jezik, matematika i svet oko nas, dok učenici od petog do osmog razreda imaju još nekoliko predmeta – fiziku, hemiju, istoriju, biologiju i geografiju. Nastava preko platformi će se svakako dopunjavati, broj časova će se povećavati i poseba pažnja biće usmerena na male i velike maturante – izjavila je Svetlana Milovanović.

Mirjana Đorđević, direktorka Mitrovačke gimnazije rekla je da su roditelji u stalnoj komunikaciji sa razrednim starešinama i da veruje da đaci neće biti uskraćeni za sadržaje nastave svih predmeta.

-Zaista je teško organizovati nastavu, jer prvi put se svi susrećemo sa ovako nemilom situacijom, ali se snalazimo onako kako znamo i umemo. Imamo veliku pomoć Ministarstva obrazovanja, Gradske uprave za obrazovanje i uopšte Grada Sremska Mitrovica. U Mitrovčkoj gimnaziji đaci već dosta rade preke interneta, tako da je naša nastava već krenula, a verujem da će se i druge škole brzo organizovati preko različitih grupa i platformi startovati sa realizacijom nastave – rekla je Đorđević.

Za učenike u Sremskoj Mitrovici kao i za sve u Srbiji, nastava se realizuje putem platformi RTS-a: Trećeg kanala i RTS Planete, realizacija nastave za srednjoškolce počeće naredne nedelje. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *