POKRAJINSKA VLADA: POMOĆ NAJUGROŽENIJIM PENZIONERIMA

Gradske vesti

U okviru mera za ublažavanje posledica epidemije virusa korona i olakšavanja svakodnevnog života građana, Pokrajinska vlada preporučila je danas svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da obezbede sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa za pomoć penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara, a kao podršku za 19 manje razvijenih lokalnih samouprava u realizaciji ove preporuke, izdvojiće 50 miliona dinara.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se, inače, leči 11 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19. Kod dva pacijenta, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.

Kod svih obolelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje. Svi pacijente se leče po algoritmima i protokolima predviđenim za obolele od korona virusa i u njihovom lečenju učestvuju lekari svih neophodnih specijalnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *