POVEĆANA PROIZVODNJA I DISTRIBUCIJA SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU

Gradske vesti

Kako je u jeku borbe protiv pandemije korona virusa u celom svetu, pa tako i kod nas, sredstvo za dezinfekciju, između ostalog, najtraženiji proizvod, sremskomitrovački “Vodovod” kao prioritetni zadatak postavio je povećanje proizvodnje natrijum hipohlorita u rastvoru od 1%.

U Postrojenju za preradu vode ovog javnog preduzeća pravi se rastvor koji uništava viruse, mikroorganizme i bakterije, a služi za dezinfekciju vode i površina u Sremskoj Mitrovici. Prema rečima dipl. biologa Danice Tadić, rastvor je vrlo delotvoran.

“Vodovod” se prilagodio odredbama Grada Sremske Mitrovice i preporukama Vlade Republike Srbije te se u cilju preventivnih mera zaštite primenjuje upotreba rastvora u svrhe dezinfekcije.

-Osim za potrebe Sremske Mitrovice i naseljenih mesta na teritoriji Grada, proizvodnja je organizovana i za javni prostor i strateški važne ustanove u celoj zemlji. Po prioritetu će biti snabdevane bolnice i zdravstvene ustanove – rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica.

Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *