OD SUTRA DOSTUPAN KARANTIN NA LETENCI

Gradske vesti

Odmaralište na Fruškoj gori „Letenka“ od sutra je u funciji za smeštaj naših državljana koji dolaze iz inostranstva i kojima je propisan karantin na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.

„Za veoma kratko vreme, zajedno s Ministarstvom odbrane, uspeli smo da ovaj objekat paviljonskog tipa, kapaciteta 224 mesta, prilagodimo za potrebe smeštaja naših građana. Pokazujemo sposobnost da i ovaj deo posla koji zajednički radimo na osnovu smernica koje dobijamo od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, uradimo u kratkom roku“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska „Letenke“.

U narednim danima, prema Mirovićevim rečima, radiće se na tome da se rasteriti migrantski kamp u Kikindi u kom se trenutno nalazi 1.000 ljudi kako bi postojala potpunija kontrola u složenoj epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, a u pripremi je i u Somboru objekat u okviru Vojske Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je Vojska Srbije u saradnji s Pokrajinskom vladom i predsednikom vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da se ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv korona virusa.

„Ovde će svi oni koji dolaze iz inostranstva moći da provedu određen karantinski period i vreme u kojem ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im prvu medicinsku pomoć. Ovde je obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija“, naglasio je ministar Vulin.

Obilasku „Letenke“ prisustvovali su pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i komandant Prve brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Nasković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *