U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE LEČI SE 14 PACIJENATA

Zdravlje

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih korona virusom. Iako je to stanje nepromenjeno od juče, prema zvaničnom izveštaju i izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad je potencijalno najugroženiji grad posle Beograda, Niša i Valjeva, kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Juče, do 15.00 časova, u AP Vojvodini imali smo 41 pacijenta zaraženog virusom korona, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu.

To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu za sve naše građane, jer samo ukoliko se svi budemo pridržavali mera prevencije i zaštite, prebrodićemo ovu epidemiološku krizu, naglasio je Mirović.

Na teritoriji AP Vojvodine obezbedili smo objekte koji služe za prihvat građana koji dolaze iz inostranstva. Od danas je u funkciji i odmaralište na Fruškoj gori „Letenkaˮ za tu namenu, kao i kasarna u Somboru.

Pomažemo svakodnevno manje razvijenim lokalnim samoupravama kako bi se obezbedile najosnovnije potrebe. Izdvojili smo 111 miliona dinara za 23 lokalne samouprave za pomoć penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara. Ovaj vid pomoći realizovaće se i u drugim opštinama u AP Vojvodini, rekao je predsednik Mirović.

„U ovom trenutku, imamo i dragocenu pomoć Narodne Republike Kine. To je rezultat prijateljskih odnosa koje su izgradili predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Si Đi Ping. Sutra će u Novom Sadu boraviti kineski stručnjaci koji će obići Klinički centar Vojvodine i druge ustanove i razgovarati sa našim ekspertimaˮ, naglasio je predsednik Mirović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *