DO SADA OD KORONA VIRUSA UMRLO 23 PACIJENTA

Gradske vesti

Direktor Infektivne klinike KCS u Beogradu Goran Stevanović saopštio je na konferenciji za novinare u Palati Srbija da je u poslednja 24 časa registrovano 115 novih slučajeva zaraze korona virusom i da je zabeleženo još sedam smrtnih slučajeva.

Stevanović je rekao da je, kada je u pitanju borba protiv korona virusa u Srbiji, ovo najteži dan do sada, u kojem se ukupan broj umrlih popeo na 23, izrazivši bojazan da nam slede još gori dani zbog nepoštovanja predviđenih mera.

-Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti i pokušavamo da izbegnemo mere neophodne da bismo sprečili širenje. Ako nastavimo ovako da se ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da zbrine ovoliki broj obolelih. Imaćemo scenario iz Italije i Španije i nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima – rekao je on.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osoba, od kojih je 115 pozitivno, a 362 su negativne na novi koronavirus.

Do 15 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 3.561 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *