PRAVILA KRETANJA POLJOPRIVREDNIKA U VREME POLICIJSKOG ČASA

Gradske vesti

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 5 časova, odnosno od 15 do 5 časova vikendom. Ukoliko dozvolu ne dobiju odmah potrebno je da odštampaju zahtev ili fotografišu mobilnim uredjajem/screenshot).

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva i pčelarstva tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju.

Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva i pčelarstva je: http://stocarstvo.registar-uzb.rs/.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku). Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (17:00-05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/, odnosno na broj telefona 0648818449 (za Sremski okrug).

Preporuka je da svi poljoprivrednici ovih dana nose sa sobom legitimaciju, to jest karticu gazdinstva u slučaju da budu kontrolisani. S obzirom na to da kartice nemaju svi jer se one više ne izdaju, dovoljno je da imaju rešenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili papir kojim dokazuju aktivan status ili bilo koje rešenje koje su u skorije vreme dobili od Ministarstva poljoprivrede (Uprave za agrarna plaćanja) – o isplati podsticaja, odobravanju projekta. Bitno je samo da se vidi da se bave poljoprivrednom delatnošću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *