MITROVICA U ZNAKU DŽEZA I BLUZA

Kultura

U petak, 26. juna na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici održan je XV SM JAZZ&BLUES SPRING FEST, u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica. Veče su svojim muzičkim umećem ulepšala tri benda: Love Struck (Tribute to Stevie Ray Vaughan) iz Novog Sada, Zona B iz Beograda i mitrovčanima dobro poznat bend The Gamblers.

Ovaj događaj je privukao veliki broj ljubitelja i poštovalaca džez i bluz muzike. Ono što je još privuklo pažnju svih posetilaca, je savesnost i odgovornost organizatora događaj, koja se ogledala u sprovođenju svih neophodnih mera sprečavanja transmisije COVID 19, u skladu sa merama preporučenim od strane Instituta za javno zdravlje Srbije. Te su tako mesta na gledalištu bila obeležena kako bi se držala socijalna distanca, dok se publici i u toku samog programa nekoliko puta skretala pažnja na istu.

Koncert je ovaj put imao i humanitarni  karakter. Na Žitnom trgu je bila postavljena kutija za prikupljanje humanitarne pomoći za našu sugrađanku Natašu Nedić.

Posle dužeg vremena, Žitni trg je ponovo postao mesto susretanja i prožimanja umetnosti, kulture, muzike i tradicije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *