… PROĐE JOŠ JEDNA SREMSKA KULENIJADA U ERDEVIKU…

Reportaže

Pod sloganom „U zagrljaju kulena i vina“ u Erdeviku je za vikend održana tradicionalna 21. Sremska kulenijada u organizaciji Turističke organizacije Šid, Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica, MZ Erdevik i Opštine Šid.

Zbog epidemije koronavirusa ovogodišnja Kulenijada je pomerena sa početka na kraj juna, a mnogobrojni posetioci iz Srbije i regiona bili su obavezni da se pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije radi sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Prisutne su pozdravili direktor RPK Sremka Mitrovica Predrag Mujkić i zamenik predsednika Opštine Šid Zoran Semenović.

Ove godine stručni žiri je ocenjivao 59 kulena. U proizvodnji kulena u uzanom omotaču za najbolje proizvođače kulena iz kategorije pravnih lica i preduzetnika proglašeni su: treće mesto BUT & CO iz Laćarka, drugo mesto AS Milošević iz Laćarka, a prvo mesto pripalo je PR Janošević iz Sremske Mitrovice. U kategoriji registrovanih poljoprivrednih gazdinstva za najbolje proizvođače kulena u uzanom crevu proglašeni su: treće mesto Srđan Edelinski iz Šida, drugo mesto Nenad Vojnović iz Kuzmina i prvo mesto Duško Mirković iz Kuzmina.

U proizvodnji kulena u prirodnom omotaču u kategoriji pravnih lica i preduzetnika treće mesto zauzeo je PR Kulen Vojnović iz Kuzmina, drugo je PR Dragin kulen i kobasica iz Sremske Mitrovice, a pobednici su Rezervat prirode “Zasavica”. Za najbolje proizvođače kulena u prirodnom omotaču u kategoriji registrovanoh poljoprivrednih gazdinstva proglašeni su: treće mesto osvojio je Slobodan Tadić iz Kuzmina, drugo mesto pripalo je Milan Kabić iz Šida, a pobednik u ovoj kategoriji je Goran Miščević iz Vašice.

Apsolutni pobednik 21. Kulenijade u Erdeviku u kategoriji pravnih lica i preduzetnika je PR Vojnović iz Kuzmina, a u kategoriji registrovanih poljoprivrednih gazdinstava je Milan Kabić iz Šida.

Kulturno umetnički program ovogodišnje Kulenijade u Erdeviku tradicionalno su obogatila brojna umetnička društva i ansambli sa teritorije šidske opštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *