U OVOGODIŠNJOJ AKCIJI PRIKUPLJENO OKO TRI TONE PESTICIDNOG OTPADA

Gradske vesti

Na području Grada Sremska Mitrovica završena je akcija prikupljanja ambalažnog otpada od pesticida.  Sav prikupljen otpad, kojeg ove godine ima oko tri tone, smešten je u privremenom skladištu, na prostoru bivše Šećerane u Sremskoj Mitrovici.

Jedan od organizatora akcije prikupljanja ambalažnog otpada je i mitrovačka Poljoprivredna stručna služba, iz koje ističu da su zadovoljni odzivom sremskih poljoprivrednika.

Pesticidni otpad veoma je štetan po okolinu i ovakve akcije su od izuzetnog značaja za zaštitu životne sredine. Kako je saopšteno iz Agencije za ruralni razvoj Grada, Sremskoj Mitrovici je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine odobren projekat, kojim će se naredne akcije prikupljanja ambalažnog otpada znatno unaprediti.

Podsetimo akciju prikupljanja ambalažnog otpada organizovali su   Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, a u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *