VUČIĆ POSETIO KASARNU U SREMSKOJ MITROVICI: POSVEĆENOST I PREDANOST U RADU NAŠIH TENKISTA

Gradske vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je 15. tenkovski bataljon Prve brigade kopnene vojske u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, gde je prisustvovao prikazima sposobnosti tenkovske čete, sposobnosti vatrenog voda višecevnih lansera raketa 128 mm M77 „Oganj“, prikazu modernizovane artiljerijske baterije sistema „Oganj“ i praktične obuke tenkovske čete.

-Ovde, u delu Prve brigade naše vojske, mogli smo da vidimo obučenost, pripremljenost, posvećenost i predanost u radu naših tenkista, ali i promene koje unosimo u naše artijerijsko- raketne jedinice. Mislimo da su te jedinice jedan od najsnažnijih delova naše armije. Danas ste videli sve nove modularne oblike koje radimo, sve je automatizovano i većim delom je urađeno u našim srpskim fabrikama. U Srbiji su rađena vozila, platforme, ali i rakete, sve to se pravi u Krušiku, Petoletki, ali i FAP-u. Gledamo kako da osnažimo svoju vojsku u teškim uslovima – poručio je predsednik Vučić.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

On je istakao da Srbija želi da sačuva vojnu neutralnost, sigurnost, stabilnost i mir, ali i sigurnu odbranu zemlje, ako zatreba, te najavio dodatna, do sada najveća finansijska sredstva u odbrambenu industriju.

-Obnovili smo dobrim delom bombardersku avijaciju, imamo danas deset Orlova, imamo i Super Galebe G-4 koje možemo koristiti u tim akcijama, ali to mora biti mnogo jače. Gledaćemo da kupimo lovce-bombardere koji su sposobni da vode blisku borbu u vazduhu, ali i da deluju po ciljevima na zemlji. Već smo pokrenuli neke korake u tom pravcu – naveo je predsednik Vučić i dodao da je situacija u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani mnogo bolja nego što je bila i da je trenutno na raspolaganju deset ispravnih lovačkih aviona MiG-29, ali da će za dva, tri meseca taj broj biti povećan na 14, posle prijema četiri aviona iz Belorusije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.