VUČIĆ POSETIO KASARNU U SREMSKOJ MITROVICI: POSVEĆENOST I PREDANOST U RADU NAŠIH TENKISTA

Gradske vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je 15. tenkovski bataljon Prve brigade kopnene vojske u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, gde je prisustvovao prikazima sposobnosti tenkovske čete, sposobnosti vatrenog voda višecevnih lansera raketa 128 mm M77 „Oganj“, prikazu modernizovane artiljerijske baterije sistema „Oganj“ i praktične obuke tenkovske čete.

-Ovde, u delu Prve brigade naše vojske, mogli smo da vidimo obučenost, pripremljenost, posvećenost i predanost u radu naših tenkista, ali i promene koje unosimo u naše artijerijsko- raketne jedinice. Mislimo da su te jedinice jedan od najsnažnijih delova naše armije. Danas ste videli sve nove modularne oblike koje radimo, sve je automatizovano i većim delom je urađeno u našim srpskim fabrikama. U Srbiji su rađena vozila, platforme, ali i rakete, sve to se pravi u Krušiku, Petoletki, ali i FAP-u. Gledamo kako da osnažimo svoju vojsku u teškim uslovima – poručio je predsednik Vučić.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

On je istakao da Srbija želi da sačuva vojnu neutralnost, sigurnost, stabilnost i mir, ali i sigurnu odbranu zemlje, ako zatreba, te najavio dodatna, do sada najveća finansijska sredstva u odbrambenu industriju.

-Obnovili smo dobrim delom bombardersku avijaciju, imamo danas deset Orlova, imamo i Super Galebe G-4 koje možemo koristiti u tim akcijama, ali to mora biti mnogo jače. Gledaćemo da kupimo lovce-bombardere koji su sposobni da vode blisku borbu u vazduhu, ali i da deluju po ciljevima na zemlji. Već smo pokrenuli neke korake u tom pravcu – naveo je predsednik Vučić i dodao da je situacija u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani mnogo bolja nego što je bila i da je trenutno na raspolaganju deset ispravnih lovačkih aviona MiG-29, ali da će za dva, tri meseca taj broj biti povećan na 14, posle prijema četiri aviona iz Belorusije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *