FK RADNIČKI 16. AVGUSTA DEBITUJE U PRVOJ LIGI SRBIJE

Sport

U nedelju, 16. avgusta sremskomitrovački Fudbalski klub „Radnički“ debituje u Prvoj ligi Srbije. Po prvi put u svojoj istoriji dugoj 98 godina, „Radnički“ će igrati u drugom po jačini rangu takmičenja u zemlji.

Crveno-beli iz Mitrovice odmeriće snage sa novobeogradskim IMT-om, klubom fabrike traktora, koji je kao i „Radnički“ po prvi put u ovom rangu takmičenja.

Fudbaleri mitrovačkog kluba, sa trenerom Goranom Dragoljićem Austrijom, završili su pripreme koje su trajale nepunih mesec dana.

U subotu, 8. avgusta na stadionu u Mitrovici odigrana je prijateljska utakmica, generalna proba protiv „Budućnosti“ iz Dobanovaca. Rezultat je bio 2:0 za „Radnički“. Klub je odličnom igrom, pod dirigentskom palicom odličnog, vrednog i neumornog trenara Dragoljića, zalaganjem i borbenošću ulio nadu, veru i optimizam da će u svojoj debitanskoj sezoni u Prvoj ligi igrati odličan fudbal.

„Radnički“ je u okviru pripema odigrao ukupno devet prijateljskih utakmica, a poslednje četiri je pobedio.

Prvenstvo Prve lige Srbije zvanično počinje 15. avgusta. „Radnički“ će svoju prvu utakmicu odigrati u Novom Beogradu protiv IMT-a u nedelju, 16. avgusta u 17:00 časova. Sedam dana kasnije Mitrovčani dočekuju imenjaka, FK „Radnički“ iz Pirota. Radnički će kao domaćin igrati na stadionu komšijskog „Srema“ na Promenadi u Mitrovici. U trećem kolu 29. avgusta „Radnički“ gostuje „Kabelu“ u Novom Sadu.

J. Stević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *