MITROVAČKI KAJAKAŠI U TRI FINALA NA SVETSKOM KUPU

Sport

Prethodnog vikenda u mađarskom Segedinu održan je Svetski kup u kajak sprintu gde su u okviru reprezentacije Srbije nastupila i pet kajakaša iz sremskomitrovačkog „Vala“ – Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Bojan Zdelar, Petar Milković i Stefan Vrdoljak koji su ostvarili zapažene uspehe plasiranjem u tri A finala i dva B finala. U Segedinu je uz takmičare bio i trener Nenad Kosijer.

Anastazija Bajuk je nastupila u dvosedu na 200 metara sa Željanom Petrović gde su zauzele visoko sedmo mesto u finalu. Zlatna medalja pripala je posadi Rusije Kovnir i Dolgova, srebro Mađaricama Luc i Kiš, dok je bronza osvojio austrijski čamac Lehaci i Švarc. Anastazija je nastupala i u jednosedu na 200 metara gde je u polufinalu zauzela sedmo mesto.

Marija Dostanić je zajedno sa Evom Bartom, Oliverom Mihajlović i Dunjom Stanojev veslala u četvercu na 500 metara gde su finalnu trku završile na osmom mestu. Ukrajini je pripalo zlatno odličje, Francuskinje su osvojile srebro, a Ruskinje bronzu. Zajedno sa Biljanom Relić, Marija se takmičila i u dvosedu na 500 metara gde su u B finalu zauzele osmo mesto, što je u ukupnom poretku sedamnaesto mesto.

U A finalu jednoseda na 1000 metara Bojan Zdelar je zauzeo deveto mesto. U ovoj trci trijumfovao je predstavnika Portugala Fernando Pimenta, srebro i bronza su pripala mađarima Balintu Kopašu i Adamu Vargi.

Petar Milković se nadmetao u jednosedu na 500 metara gde je B finale završio na trećem mestu, što je u ukupnom plasmanu dvanaesto mesto.

U polufinalu četveraca na 500 metara deveto mesto je zauzeo Stefan Vrdoljak zajedno sa Vojinom Rudovićem, Danilom Živkovićem i Lukom Stojkovim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *