NOVA OPREMA ZA VIŠE VODE FRUŠKOGORSKIM SELIMA

Gradske vesti

U cilju rešavanja problema vodosnabdevanja koje su meštani fruškogorskih sela imali u proteklom periodu, u toku je rekonstrukcija Crpne stanice „Ženski zatvor“. Reč je o ugradnji nove pumpe i cevnih veza, obnavljanju elektro instalacija, kao i razdvajanju cevovoda na dva kraka. Tako će, kroz poboljšan potis, stanovnicima ovih mesta u narednom periodu biti obezbeđene dovoljne količine vode.

Radove je danas obišao vršilac dužnosti direktora Vodovoda Borislav Babić, koji je istakao da su tokom protekle letnje sezone potrošači u ovim mestima, kao i JKP Vodovod bili suočeni sa čestim kvarovima na vodovodnoj mreži i zastojima u snabdevanju vodom.

– Situacija je zahtevala mnogo svakodnevnog napora kako bi voda bila dostupna u što kraćem mogućem roku. Dosadašnje stanje u objektu koji je od vitalnog  značaja za vodosnabdevanje bilo je na granici funkcionalnosti. Redovno održavanje sistema poslednjih godina nije moglo da zadovolji narastajuće potrebe za vodom u ovom delu sremskomitrovačke opštine, a poseban problem predstavlja i sve manje količine vode iz prirodnih izvora – izjavio je Babić.

S tim u vezi, pristupilo se detaljnoj rekonstrukciji crpne stanice. Stare cevne i elektro instalacije zamenjuju se novim, ugrađuje se nova pumpa, a najvažniji posao je rekonstrukcija cevovoda. Dosadašnji jedan krak cevovoda se razdvaja na dva kraka, sa ciljem rasterećenja opreme. Predviđeno je da jedan krak snabdeva vodom Ležimir i Manđelos, a drugi – Bešenovo, Bešenovački Prnjavor i Velike Radince. Kraci će biti razdvojeni ventilom, a shodno potrebama moći će i da se izvrši spajanje, u slučaju manje potrošnje u zimskim mescima. To će između ostalog doprineti efikasnijem radu i upravljanju crpnom stanicom, kao i kvalitetnijem vodosnabdevanju potrošača, u smislu dovoljne količine vode.

Rekonstrukciju crpne stanice „Ženski zatvor“ finansira „Vodovod“ sopstvenim sredstvima. Vrednost radova je oko dva miliona dinara.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *